روانکاوی

مدل یادگیری اجتماعی پیشگیری از عود اعتیاد به الکل

مدل یادگیری اجتماعی پیشگیری از عود اعتیاد به الکل

طرفداران این مدل عقیده دارند که مصرف و سوء مصرف مواد حاصل تاریخچه خاص یادگیری است و رفتار مصرف الکل و مواد مخدر از نظر فراوانی، طول عمر، و شدت به دلیل منافع روانی که دارد، افزایش یافته است. طبق نظریه کاهش سایق، مصرف الکل و مواد پاسخ بالقوه در تلاش برای کاهش سایق است. فرض بر این است که چون اثرات روانی الکل یا سایر مواد در ابتدا کاستن از تنش و فشار است، پس تقویت کننده می باشد.

نظریه یادگیری اجتماعی بندورا نیز مدعی است که مصرف بیش از اندازه مواد توسط عوامل فشارزای محیطی آغاز می‌شود و توسط اثرات افسرده وار بی حس کننده الکل و سایر مواد مخدر بر دستگاه اعصاب مرکزی حفظ می شود. طبق مدل یادگیری اجتماعی باید در فرد و روابطش با محیط تغییراتی ایجاد شود. مارلات و میلر نتیجه می‌گیرند که مصرف افراطی مواد نتیجه ترکیبی از عوامل نظیر متغییرهای شناختی، هیجانی، محیطی، اجتماعی و جسمی است این رویکرد آینده‌نگر است و سرنخ ها و موقعیت های پر خطری که ممکن است منجر به لغزش یا عود در مراجع شوند، برجسته می‌سازد. از این نظر پیشگیری از عود امکان پذیرد است و عود اجتناب‌ناپذیر نیست.

مدل یادگیری اجتماعی پیشگیری از عود اعتیاد به الکل

مدل طبی عود

مدل طبی عود را تلاش همه یا هیچ در نظر می‌گیرد که در آن هرگونه مصرف موادی به دنبال پرهیز، عود است. به علاوه، عود نشانه مرضی اصلی بیماری یا وابستگی دارویی است. اما در مدل یادگیری اجتماعی به بازگشت به مصرف مواد به عنوان تجربه آموزنده‌ای نگریسته می‌شود که می‌توان با موفقیت از آن بهره برداری نمود تا منافعی که قبلاً در درمان به دست آمده، تقویت و تحکیم کرد. عود نیز پاسخی به شرایط محیطی است که مادام بر مراجع تحمیل می شود. از این منظر، عوامل تعیین کننده عود و موقعیت های پرخطر را می توان از همان آغاز ردیابی کرد و با آموزش به مراجع احتمال مصرف دوباره مواد و عود تمام عیار بعدی را از همان ابتدا به طور موثری کاهش داد.

نیاز به مشاوره حضوری دارید ؟!

اگر نیاز به مشاوره حضوری دارید می توانید با شماره ۰۹۰۱۶۵۳۲۸۲۸ با پزشک و روانشناس متخصص ٬ دکتر حسین موسی زاده  مستقیما تماس حاصل فرمایید و با نحوه مشاوره ایشان آشنا شوید ٬ در صورت تمایل به رزرو وقت ملاقات با منشی دفتر مورد نظر واقع در تهران و یا کرج با شماره ۰۹۰۱۶۵۳۲۸۲۸ تماس حاصل فرمایید 

نیاز به مشاوره در منزل دارید ؟!

اگر ترجیح می دهید که  مشاوره در منزل شما صورت گیرد ٬ برای تعیین نوبت و هماهنگی می توانید با شماره ۰۹۰۱۶۵۳۲۸۲۸ تماس حاصل فرمایید

نیاز به مشاوره تلفنی یا مشاوره تصویری دارید ؟! 

 اگر ترجیح می دهید مشاوره بصورت آنلاین و تلفنی یا تصویری از طریق برنامه هایی نظیر Whatsapp IMO Skype و .. صورت گیرد ٬ برای تعیین نوبت و هماهنگی می توانید با شماره ۰۹۰۱۶۵۳۲۸۲۸ تماس حاصل فرمایید.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
Call Now Buttonدریافت وقت مشاوره