روانشناسی کودک و نوجوان

مراحل تغییر رفتار کودک. روانشناسی کودک

روانشناسی کودک

مراحل تغییر دادن رفتار کودکان

کودکان و والدینی که از هر نظر کامل باشند وجود ندارند. ما تا به حال والدینی را ندیده ایم که به توانایی هایی خود در تربیت کودک هیچ شکی نداشته باشند. کودکان همیشه مطابق میل والدین رفتار نمی کنند. وقتی والدین احساس می کنند که نمی توانند رفتار کودک را تغییر دهند درمانده و عصبانی می شوند و تا حدی اعتماد بنفس خود را از دست می دهند. اگر چه والدین امروزی از نظر تحصیلات و اطلاعات در تاریخ نمونه هستند ولی علم تربیت کودک توسعه زیادی یافته و دانستن اطلاعات کافی در مورد تربیت کودک نیاز به استفاده از علم روانشناس بالینی دارد.
برای ایجاد تغییر در رفتار کودک خود مراحل زیر را طی کنید:
مرحله اول. مشکل کودک را تشریح کنید.
دقیقا مشخص کنید کدام رفتار کودک نیاز به تغییر دارد. این که به کودک برچسب شیطان یا وحشی یا لجباز یا حرف نشنو بزنیم کمکی به حل مشکل نمی کند. به علاوه شما که نمی خواهید همه رفتارهای کودک را تغییر دهید پس به طور اختصاصی عمل کنید و احساسی رفتار نکنید. مشکل را تعیین کرده و آن را از سایر مسائل جدا کنید. مشخص کنید دقیقا به چه علت فرزند شما دست به رفتار ناپسند می زند یا از انجام کاری طفره می رود. از سوی دیگر چیزی که شما از کودک می خواهید دقیقا چیست؟ رفتار نادرست کودک را به دقت زیر نظر بگیرید سپس رفتار نادرست کودک را بخش های کوچکتر تقسیم کنید.

مرحله دوم. در هر زمان بر روی یک مشکل تمرکز کنید.

مواظب باشید به هیچ وجه کودک را با کودکان دیگر مقایسه نکنید. کاملا به خشم خود مسلط باشید و برای تغییر رفتار کودک از خشم مانند کتک کاری یا فحاشی یا داد زدن استفاده نکنید. در تمامی مراحل برای تغییر رفتار کودک مودب و مهربان باشید. ممکن است برای تغییر رفتار کودک نیاز به درمان دارویی باشد ولی اکثر مشکلات رفتاری کودکان بدون دارو قابل تغییر هستند.

مرحله سوم. برنامه زمانی برای تغییر رفتار کودک را بنویسید. سخت گیری نکنید. مشکلات کودک به مرور زمان حل می شوند. اگر در تغییر رفتار کودک عجله کنید ممکن است رابطه شما با فرزندتان مختل شود. از طرفی هر کودکی برای تغییر کردن ظرفیت خاصی دارد.

مرحله چهارم. پدر و مادر هماهنگ و ثابت قدم باشند. در مورد حرفی که می زنید جدی و قاطع باشید. قبل از شروع کار با همسرتان اتفاق نظر ایجاد کنید گاهی لازم است با معلم یا پرستار کودک یا پدربزرگ و مادر بزرگ و سایر مراقبین کودک نیز هماهنگ شوید تا کودک احساس تناقض در رفتار مراقبین خود نکند.

مرحله پنجم. با دید مثبت نگاه کنید. بجز رفتارهای ناپسند سایر رفتارهای کودک را تایید کنید. در حالی که در حال اصلاح رفتار خاصی در فرزند خودتان هستید به او اطمینان دهید که دوستش دارید و به او احترام می گذارید.

مرحله ششم . بگذارید کودکان بفهمند منتظر چه باید باشند. در حالی که تلاش می کنید کودک رفتار ناپسند کودک را تغییر دهید در فرصتی مناسب برایش توضیح دهید که چه اتفاقی قرار است بیفتد. هدف هایتان را با کلمات ساده که برای کودک قابل فهم است بیان کنید. برای کودک توضیح دهید که چرا رفتارش ناپسند است و رفتار پسندیده چگونه است.

مرحله هفتم. اگر در هر یک از مراحل فوق با مشکل مواجه شدید می توانید با متخصص روانشناسی بالینی دکتر حسین موسی زاده مشاوره کنید.

اگر در این خصوص نیاز بوه مشاوره حضوری دارید می توانید جهت تعیین وقت ملاقات با منشی دفتر مورد نظر واقع در تهران و یا کرج و یا با شماره ۰۹۰۱۶۵۳۲۸۲۸ تماس حاصل فرمایید .

نیاز به ویزیت یا مشاوره در منزل دارید؟

اگر ترجیح می دهید که مشاوره در منزل شما صورت گیرد ٬ برای تعیین نوبت و هماهنگی می توانید با شماره ۰۹۰۱۶۵۳۲۸۲۸تماس حاصل فرمایید .

نیاز به مشاوره تلفنی یا مشاوره تصویری دارید ؟!

اگر ترجیح می دهید مشاوره بصورت آنلاین و تلفنی یا تصویری از طریق برنامه هایی نظیر Whatsapp , IMO , Skype و .. صورت گیرد ٬ برای تعیین نوبت و هماهنگی می توانید با شماره ۰۹۳۵۸۹۰۸۸۱۹ تماس حاصل فرمایید

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
Call Now Buttonدریافت وقت مشاوره