روانکاوی

مسئولیت در قبال افکار

مسئولیت در قبال افکار

برخی از افراد مبتلا به اختلال وسواس فکری ۔ عملی اعتقاد شدیدی به باورهای خود دارند؛ برای مثال آنها ممکن است معتقد باشند که باید قادر به کنترل کامل افکار خود باشند. به ویژه احساس می‌کنند که باید افکار ناخوشایند/ زننده، ظاهراً مهم و آشکار خود را کنترل کنند. بیماران هنگامی که متوجه می شوند، همه ی مردم افکاری مزاحم که بسیاری از این افکار ناخواسته می باشند را، تجربه می‌کنند، متعجب و آسوده خاطر می‌شوند.

مسئولیت در قبال افکار

بنابراین آنان از برخی احساس های گناه آلود آسوده می‌شوند و همچنین هنگامی که می‌فهمند که در تجربه‌های افکار مزاحم آنان نشانه ی یک بیماری روانی نیست، تسکین می یابند. آنان می آموزند که نیازی به مخفی کردن و ترسیدن از تجربه‌ها و افکار خود ندارند و افکار مزاحم و ناخواسته ی آنها به هیچ فاجعه ی نمی‌انجامد. بلکه این افکار یک پدیده روانی/ ذهنی هستند که به طور معمول تجربه می شوند و باعث از دست دادن کنترل و یا دیوانگی آنها نمی‌شود. اینگونه افراد تمایل دارند که اهمیت بیش از اندازه ای به افکار مزاحم خود بدهند و این تعبیر افراطی می تواند با حس مسئولیت پذیری اغراق‌آمیز آنها در آمیخته شود. برای مثال افکار جنسی غیر اخلاقی من، بازگوکننده ی مسئله مهم و ناخوشایندی درباره ی خود من می باشد. این موضوع اگر با این تصور که من از نظر اخلاقی مسئول افکار ناخوشایند خود هستم آمیخته شود می‌تواند منجر به همجوشی روانشناختی فکر و عمل گردد. افرادی که افکار هم جنس خواهانه ی خود را غیرقابل پذیرش می پندارند، بعضی اوقات اینگونه استدلال می‌کنند که: افکار مزاحم همجنس خواهی غیرقابل پذیرش اند و نشان می‌دهند که در اصل همجنس خواهی در من اولویت دارد و من یک همجنس خواه هستم. استدلال های مشابهی هم در مورد افکار کفرآمیز وجود دارد.

صرف افکار کیفر

افراد تصور می کنند که تجربه ی صرف افکار کیفر آمیز برابر است با ارتکاب به یک عمل کیفر آمیز و متعاقباً خود را مسئول این گناهکاری می‌دانند. بیشتر مردم افکار مزاحم و ناخواسته خود را از سر (ذهن) بیرون می‌کنند و نادیده می‌گیرند و آن را مزخرف می پندارند. اما زمانی که شخص اهمیت زیادی برای این افکار ناخواسته قائل شود، احساس درماندگی و جدایی ناپذیری از این افکار، خواهد داشت. علل کامل فرآیندی که باعث می‌شود وسواس‌های فکری اهمیت فوق‌العاده‌ای برای شخص پیدا کنند، همیشه مشخص نیستند. تمایلی که ما برای تعبیر افراطی معنا و اهمیت افکار مزاحمان داریم، شاید از طریق آموزشهای مستقیم، اخلاقی و مذهبی به وجود می‌آید. همچنین آموزش های سخت و خشک اخلاقی ممکن است، موجب برآمدن سطوح بالاتری از احساس مسئولیت فردی شوند. گرایش به تعبیرهای افراطی همچنین می‌توانند از تجربه‌های مستقیم یا به عنوان نتیجه ی آموزش های شخصی سرچشمه گرفته باشد.

مسئولیت در قبال افکار

احساس مسئولیت بیش از حد، منجر به تلاش بیشتر برای مراقبت از دیگران می‌شود. وسواسهای فکری که شامل وسواس آسیب‌رسانی است، منجر به تلاش بیشتر برای حفظ دیگران از آسیب‌های ناشی از وسواس‌های فکری، می‌شود. این کار با تلاش برای انجام عمل خنثی سازی، یا از طریق شکل دادن یا فکر خنثی کننده یا تصور متضاد و تفکر متضاد صورت می‌گیرد.

نیاز به مشاوره حضوری دارید ؟!

اگر نیاز به مشاوره حضوری دارید می توانید با شماره ۰۹۱۲۰۳۴۶۰۱۱ با پزشک و روانشناس متخصص ٬ دکتر حسین موسی زاده  مستقیما تماس حاصل فرمایید و با نحوه مشاوره ایشان آشنا شوید ٬ در صورت تمایل به رزرو وقت ملاقات با منشی دفتر مورد نظر واقع در تهران و یا کرج با شماره ۰۹۰۱۶۵۳۲۸۲۸ تماس حاصل فرمایید 

نیاز به مشاوره در منزل دارید ؟!

اگر ترجیح می دهید که  مشاوره در منزل شما صورت گیرد ٬ برای تعیین نوبت و هماهنگی می توانید با شماره ۰۹۱۲۰۳۴۶۰۱۱ تماس حاصل فرمایید

نیاز به مشاوره تلفنی یا مشاوره تصویری دارید ؟! 

 اگر ترجیح می دهید مشاوره بصورت آنلاین و تلفنی یا تصویری از طریق برنامه هایی نظیر Whatsapp IMO Skype و .. صورت گیرد ٬ برای تعیین نوبت و هماهنگی می توانید با شماره ۰۹۳۵۸۹۰۸۸۱۹ تماس حاصل فرمایید.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
Call Now Buttonدریافت وقت مشاوره