مشاوره با معتادان
آنچه در این مقاله میخوانید
مشاوره با معتادان
یکی از اهداف مشاوره اعتیاد با توجه به تعریف آن تغییر از سطح مسالهساز مصرف مواد به سطح بدون مشکل پرهیز یا مصرف مسئولانه است. بخشی از مجادلات حول مفهوم مشروب خواری تحت کنترل از برداشت غلط از این اصطلاح برمیخیزند: نکته حائز اهمیت این است که اصطلاح مشروب خواری تحت کنترل در ادبیات الکلیسم دو طریق مختلف به کار رفته است. این اصطلاح هم به استفاده از مهارتها و فنون خاص طراحی شده برای تعلیم این مطلب که فرد چگونه افراط در خوردن مشروب را کنترل کند و به سطحی از مشروب خواری که بدون مشکل باشد ۔ مشورب خواری که به مسمویت زدایی یا سایر مشکلات مربوط به مشروب خواری منجر نشود اشاره می کند.
افزایش خودکارآمدی
سوال بحث انگیز در حوزه سوء مصرف مواد و الکل مربوط به میزان مسئولیت پذیری مراجع در قبال بهبودی خود است. قربانی بیماری اعتیاد نباید به دلیل رفتارهایی که اساساً غیر ارادی هستند توبیخ و تنبیه شود. در واقع، تحکیم کارآمدی پیشبینی کننده تغییر رفتار است. هر چه تصور کارآمدی قویتر باشد افراد به احتمال بیشتری تلاش پیوسته ای دارند و موفق خواهند شد.
کاهش وسوسه
چون وسوسه یا میل شدید به مصرف در مصرف کنندگان مواد و الکل مهم است این موضوع باید در ابتدای درمان مطرح شود. بسیار مهم این است که فرد معتاد درک کند که تجربه میل به مصرف طبیعی و کاملا رایج است. تجربه میل به این معنی نیست که خطایی رخ داده است یا اینکه بیمار در واقع می خواهد دوباره مصرف مواد را شروع کند. لذا مشاور باید درک روشنی از میل معتاد به مواد مصرف داشته باشد. وسوسه در واقع همان هوس شدید یا میل قدرتمند اجباری برای مصرف مواد یا الکل است.
ملاکهای پذیرش سوء مصرف کنندگان مواد مخدر ملاکهای مراقبت از بیماران سرپایی عبارتند از:
۱. توانایی عملکرد خودکار در محیط اجتماعی فعلی خود
۲. مشکلات روانپزشکی یا پزشکی باثبات
۳. ظرفیت کافی برای انجام وظایف در جلسات درمان فردی، گروهی یا خانوادگی
۴. عدم نیاز به نظارت پزشکی ۲۴ ساعته به خاطر ترک مواد
۵. اشتیاق به کار به سمت هدف پرهیز از مصرف مواد مخدر
اقدامات درمانی
درمان سوءمصرف یا اعتیاد به مواد مخدر به دلیل فعالیتها و راهبردهای مورد استفاده انواع مختلفی دارد. همینطور، اهداف و اقشار و گروههای هدف و زمینه های ارائه دهنده خدمات نیز تعیینکننده نوع درمان هستند. به طور کلی،
۵ روش اصلی درمان عبارتند از:
۱. درمانهای جسمی
۲. درمانهای دارویی
۳. درمانهای روانشناختی / مشاورهای
۴. درمان های گروهی و خانوادگی
۵. درمان های سنتی مانند طب سوزنی
واشتون خاطر نشان میکند که پرهیز /پاکی پیش شرط پیشرفته درمان است نه نقطه پایان آن. وقتی مراجعان شروع به پرهیز یا کنترل سوء مصرف مواد یا الکل میکنند تمام مشکلات آنها خود به خود از بین نمیرود. درمان هم بر عوامل درون روانی و هم عوامل بین فردی و محیطی متمرکز است. عوامل اجتماعی فرهنگی، زیستی و روانشناختی به طور متقابل هم در سبب شناسی و هم در حذف مشکلات وابسته به مواد نقش دارند. هدف از این نوع برنامه ها ثبات وضعیت معتادان در جامعه و کمک به آنها برای پرهیز از مصرف مواد مخدر غیرقانونی و رسیدن به یک زندگی عاری از مواد مخدر است. روش درمانی چنین داروهایی این است که معتادان طی مدتی مشخص از مقادیر مصرفی مواد معینی استفاده می کنند.
به علاوه، برنامه های سم زدایی باید مستمر و پیوسته باشد و مرتباً از مراجعان تست ادرار به عمل آید. معمولاً این برنامه ها برای معتادان دائمی که بارها در برنامههای کاهش اشتیاق و میل به مصرف مواد مخدر شکست خوردهاند، بهترین روش محسوب میشود. از متادون، LAAM، بوپرونورفین، کلونیدین، و مسکن ها عمدتاً برای تسهیل فرآیند سم زدایی هروئین استفاده میشود. البته، درمان جایگزین نیز بدون مشکل نیست. این داروها در همه موارد اثربخش نیستند.
نیاز به مشاوره حضوری دارید ؟!
اگر نیاز به مشاوره حضوری دارید می توانید با شماره ۰۹۱۲۰۳۴۶۰۱۱ با پزشک و روانشناس متخصص ٬ دکتر حسین موسی زاده مستقیما تماس حاصل فرمایید و با نحوه مشاوره ایشان آشنا شوید ٬ در صورت تمایل به رزرو وقت ملاقات با منشی دفتر مورد نظر واقع در تهران و یا کرج با شماره ۰۹۰۱۶۵۳۲۸۲۸ تماس حاصل فرمایید
نیاز به مشاوره در منزل دارید ؟!
اگر ترجیح می دهید که مشاوره در منزل شما صورت گیرد ٬ برای تعیین نوبت و هماهنگی می توانید با شماره ۰۹۱۲۰۳۴۶۰۱۱ تماس حاصل فرمایید
نیاز به مشاوره تلفنی یا مشاوره تصویری دارید ؟!
اگر ترجیح می دهید مشاوره بصورت آنلاین و تلفنی یا تصویری از طریق برنامه هایی نظیر Whatsapp , IMO , Skype و .. صورت گیرد ٬ برای تعیین نوبت و هماهنگی می توانید با شماره ۰۹۳۵۸۹۰۸۸۱۹ تماس حاصل فرمایید.