مشاوره پیش از ازدواج چیست؟
امروزه اعتقاد بر این است که حتی دوقلوهای همسان هم ممکن است با وجود شباهت های ژنتیکی و برخورداری از یک محیط خانوادگی مشابه در بخشهایی که به نوع برداشت شخصی آنها از محیط پیرامون برمیگردد تفاوت داشته باشند. این تفاوت ها به واکنش های متفاوتی در آنها نسبت به یک موضوع واحد منتهی میشود.
حال توجه کنید که دو فرد با دو ساختار ژنتیکی و خلقی مختلف و دو محیط خانوادگی و اجتماعی متفاوت قرار است برای مدت طولانی به عنوان زوج زندگی کنند. دو نفر که شناختی کافی از باورها، اعتقادات، ارزش ها و نوع دیدگاه نسبت به خویشتن، افراد پیرامون و محیط زیستشان ندارند؛ اغلب همین موارد باعث تنش های فیزیکی، شناختی و عاطفی بین زوجین میشود.
بیشترین مشکلات و تعارضها
طبق تحقیقات به عمل آمده بیشترین مشکلات و تعارضها در ۷ سال اول یک زندگی مشترک روی میدهد. اغلب این تعارض ها به علت تفاوت های بین فردی زوجینی است که قادر به درک و پذیرش این تفاوت آن نیستند.
گاتمن با پژوهش بر زوجین آشفته هفت الگوی ارتباطی مشکل زا شامل:
- عواطف منفی متقابل
- نسبت پایین رفتارهای مثبت و منفی
- نسبت بالای انتقاد
- تدافعی رفتار کردن
- تحقیر
- عیب جوی و ِاسناد دهی منفی به همسر را شناسایی کرد.
جالب است بدانید که اکثر افراد در ابتدای آشنایی و ازدواج یا حتی دوستی های طولانی اعتقاد بر این داشته اند که از تفاهم لازم برای شروع زندگی مشترک برخوردارند و این الگوهای ارتباطی مشکلزا با شروع زندگی مشترک به مرور آشکار شده اند. افراد معمولاً در زمان آشنایی در سطح خودآگاه با یکدیگر ارتباط میگیرند و نسبت به بخش ناخودآگاه یکدیگر شناخت درستی ندارند.
خودآگاه همان بخشی است که قابل مشاهده و بررسی است. همان گونه که افراد برای خرید خودرویی که رضایت آنها را جلب نماید بعد از بررسی ظاهر برند، مدل، سال تولید، رنگ، لوازم جانبی… برای تشخیص سلامت فنی به یک کارشناس خودرو یا مکانیک مراجعه میکنند؛ برای تجربه یک ازدواج رضایت بخش هم بعد از قبول شرایط ظاهری برای بررسی روانشناختی باید به متخصصین مربوطه مراجعه نمود. انطباق رفتارهای زناشویی زوج ها با یکدیگر، وجود تفاهم، همدلی و عشق، درک نیازهای مادی و معنوی برای تجربه یک زندگی رضایت بخش ضروری است.
بیشتر بخوانید : زوج درمانی
رضایت زناشویی
گاتمن و لوینسون معتقدند که رضایت زناشویی به چند عامل ترکیبی از عوامل از جمله عواطف، تمایلات جنسی، به هم پیوستگی، بیانگری، سازگاری (اشتراک در نگرش ها، فعالیت ها و اهداف)، حل تعارض ،خودمختار (روابط میان فردی زوجین خارج از ازدواج) و هویت (عقیده زوجین در مورد خودشان و در مقایسه با زوج دیگر) بستگی دارد. مشاوره پیش از ازدواج در کوتاهترین زمان ممکن فرصت شناخت بهتر افراد برای سنجش رضایت زناشویی در آینده را فراهم میکند. مراجعین در این فرصت نسبت به تفاوت هایی که در حوزه های فردی، خانوادگی، فرهنگی و اجتماعی.. دارند آگاهی پیدا کرده و در مرحله بعدی با شناخت این تفاوت ها درک بهتری از یکدیگر خواهند داشت. درک بهتر، عاملی برای انتخاب آگاهانه، همدلی و کاهش تعارضات و تنش های زندگی مشترک و افزایش رضایتمندی است.
نیاز به مشاوره حضوری دارید ؟!
اگر نیاز به مشاوره حضوری دارید می توانید با شماره ۰۹۱۲۰۳۴۶۰۱۱ با پزشک و روانشناس متخصص ٬ دکتر حسین موسی زاده مستقیما تماس حاصل فرمایید و با نحوه مشاوره ایشان آشنا شوید ٬ در صورت تمایل به رزرو وقت ملاقات با منشی دفتر مورد نظر واقع در تهران و یا کرج با شماره ۰۹۰۱۶۵۳۲۸۲۸ تماس حاصل فرمایید
نیاز به مشاوره در منزل دارید ؟!
اگر ترجیح می دهید که مشاوره در منزل شما صورت گیرد ٬ برای تعیین نوبت و هماهنگی می توانید با شماره ۰۹۱۲۰۳۴۶۰۱۱ تماس حاصل فرمایید
نیاز به مشاوره تلفنی یا مشاوره تصویری دارید ؟!
اگر ترجیح می دهید مشاوره بصورت آنلاین و تلفنی یا تصویری از طریق برنامه هایی نظیر Whatsapp , IMO , Skype و .. صورت گیرد ٬ برای تعیین نوبت و هماهنگی می توانید با شماره ۰۹۳۵۸۹۰۸۸۱۹ تماس حاصل فرمایید.