روانکاوی

میزان بروز و میزان شیوع در اختلالات خلقی

میزان بروز و میزان شیوع در اختلالات خلقی :

اختلالات خلقی شایع اند .اختلال افسردگی اساسی در بین اختلالات روان‌پزشکی بالاترین شیوع در طول عمر یعنی حدود ۱۷ درصد را دارد .میزان بروز سالیانه بیماری دوقطبی کمتر از ۱ درصد است .در سراسر جهان و در همه کشورها و فرهنگ‌ها دیده شده که شیوع اختلال افسردگی اساسی در زنان ۲ برابر مردان است .

میزان بروز و میزان شیوع در اختلالات خلقی

دلایل این تفاوت عبارت است از تفاوت‌های هورمونی ،اثرات زایمان تفاوت فشارهای روانی اجتماعی زنان و مردان. دراختلال دوقطبی برخلاف اختلال افسردگی اساسی در مردان و زنان شیوع یکسانی دارد.

دوره های مانیا در مردان شایع‌تر است و دوره‌های افسردگی در زنان شیوع بیشتری دارند .سن اختلال دوقطبی ۱ عموماً در سنینی پایین‌تر از اختلال افسردگی اساسی شروع می شود .سن شروع اختلال دوقطبی ۱ از کودکی حتی ۵ تا ۶ سالگی تا ۵۰ سالگی و حتی در موارد نادری بالاتر و به طور متوسط ۳۰ سالگی است .متوسط سن شروع اختلال افسردگی اساسی حدود چهل‌سالگی است و حدود ۵۰ درصد از کل این افراد بیماری‌شان در سن ۲۰ تا ۵۰ سالگی شروع می‌شود .اختلال افسردگی اساسی نیز ممکن است در کودکی یا پیری شروع شود .مطالعات حاکی از آنست که میزان بروز اختلال افسردگی اساسی ممکن است در میان افراد زیر ۲۰ سال درحال افزایش باشد .علت این مشاهده احتمالاً به افزایش مصرف الکل و سوءمصرف سایر مواد در این گروه سنی ربط دارد .

وضعیت تاهل:

اختلال افسردگی اساسی بیشتر در افرادی پیدا می شود که هیچ ارتباط بین فردی نزدیکی ندارند یا طلاق گرفته یا متارکه کرده‌اند .اختلال دوقطبی ۱ در افراد طلاق گرفته یا مجرد شایع‌تر از افراد متأهل است .
مسائل اجتماعی اقتصادی و فرهنگی :
هیچ ارتباطی بین وضعیت اجتماعی اقتصادی افراد و اختلال افسردگی اساسی پیدا نشده است. اما بروز اختلال دوقطبی ۱ در گروه‌های اجتماعی اقتصادی بالاتر بیشتر از حد متوسط به نظر می‌رسد .اختلال دوقطبی ۱ در افراد فاقد تحصیلات دانشگاهی شایع‌تر از فارغ‌التحصیلان دانشگاه است شاید به خاطر سن شروع نسبتاً پائین این اختلال باشد .افسردگی در نواحی روستایی شایع‌تر از نواحی شهری است .میزان شیوع اختلالات خلقی در میان نژادهای مختلف یکسان است.

بیماری‌های همراه :
شایع‌ترین اختلالات همراه عبارت‌اند از سوءمصرف یا وابستگی به الکل، اختلال وحشت‌زدگی، اختلال وسواسی جبری و اختلال اضطراب اجتماعی .

در صورت نیاز به ویزیت یا مشاوره تصویری با شماره زیر تماس بگیرید :
۰۹۱۳۱۳۳۹۵۸۸دکتر فریبا امینی روانپزشک

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
Call Now Buttonدریافت وقت مشاوره