روانکاوی

نارکولپسی

نارکولپسی

اصطلاح نارکولپسی توسط گلینو در سال ۱۸۸۰ ابداع شده است. یوس و دالی در سال ۱۹۵۷، نشانه‌های EDS، کاتاپلکسی، توهمات هنگام به خواب رفتن/ هنگام بیدار شدن و فلج خواب را به عنوان نشانه های چهارگانه ی نارکولپسی معرفی کرده اند. نشانه های EDS و کاتاپلکسی دو مشخصه ی ضروری در تشخیص نارکولپسی به شمار می‌آیند، EDS در نارکولپسی در طول روز نوسان داشته و از طریق چرتهای غیر ارادی چند ثانیه ای تا چند دقیقه ای اما نیروبخش مشخص می‌شود.

نارکولپسی

اولین نشانه ی نارکولپسی به طور کلی EDS بوده و به دنبال آن کاتاپلکسی، که بعد از ماه‌ها یا سال‌ها ظاهر می‌شود. کاتاپلکسی یک نشانه ی ویژه ی نارکولپسی کلاسیک است که در آن شخص به طور ناگهانی تونوس عضلانی خود را به مدت چند ثانیه تا چند دقیقه بدون تغییر در هشیاری از دست می‌دهد، علت راه‌اندازی آن هیجانات شخصی است. مشخصه های مرتبط با نارکولپسی از جمله فلج خواب، رفتار خودکار، توهمات هنگام به خواب رفتن و آشفتگی های شبانه ی خواب شایع بوده و در ۴۰ تا ۶۰ درصد موارد مشاهده می شوند، ولیکن این مشخصه ها غیر اختصاصی هستند.

شکایات مکرر در نارکولپسی

کاتاپلکسی ۔ از اینکه قادر بودم گل را به راحتی به دروازه بزنم، چنان هیجان زده شدم که عضلاتم شل شدند و نتوانستم گل را به ثمر برسانم. EDS ۔ چنان خسته بودم که هنگام غذا خوردن با چنگال در دهانم خوابم برد. فلج خواب ۔ هنگام خواب می خواستم غلت بزنم اما نتوانستم حرکت یا صحبتی بکنم. چنان از بی حرکتی خود وحشت زده شدم که ترسیدم این وضعیت برای همیشه دوام داشته باشد. پس از اینکه همسرم متوجه شد و ضربه ی ملایمی به پشتم زد، توانستم مجدداً حرکت بکنم. توهمات هنگام به خواب رفتن ۔ هنگام خوابیدن حیواناتی را دیدم که با سرهای بریده از پنجره ی باز به درون اتاق وارد می‌شدند. این حالت چندین بار روی داد و چنان واقعی به نظر می رسیدند که من باید هر بار بلند شده و از بسته شدن پنجره و مرتب بودن اوضاع اطمینان حاصل می‌کردم. نارکولپسی پیامدهای جسمانی مختلفی دارد. بسیاری از افراد پس از بروز بیماری افزایش وزن پیدا میکنند که این امر منجر به فربهی، دیابت ملیتوس و افزایش فشار خون می‌شود. قابل توجه ترین همایندی مرضی با نارکولپسی، پاراسمنی ها به ویژه کابوسها، اختلالات رفتاری خواب REM و خوابگردی است. آشفتگی های خواب در بیماران مبتلا به نارکولپسی، اختلال کنترل حرکتی را در طول خواب مشخص می کنند.

نیاز به مشاوره حضوری دارید ؟!

اگر نیاز به مشاوره حضوری دارید می توانید با شماره ۰۹۰۱۶۵۳۲۸۲۸ با پزشک و روانشناس متخصص ٬ دکتر حسین موسی زاده  مستقیما تماس حاصل فرمایید و با نحوه مشاوره ایشان آشنا شوید ٬ در صورت تمایل به رزرو وقت ملاقات با منشی دفتر مورد نظر واقع در تهران و یا کرج با شماره ۰۹۰۱۶۵۳۲۸۲۸ تماس حاصل فرمایید 

نیاز به مشاوره در منزل دارید ؟!

اگر ترجیح می دهید که  مشاوره در منزل شما صورت گیرد ٬ برای تعیین نوبت و هماهنگی می توانید با شماره ۰۹۰۱۶۵۳۲۸۲۸ تماس حاصل فرمایید

نیاز به مشاوره تلفنی یا مشاوره تصویری دارید ؟! 

 اگر ترجیح می دهید مشاوره بصورت آنلاین و تلفنی یا تصویری از طریق برنامه هایی نظیر Whatsapp IMO Skype و .. صورت گیرد ٬ برای تعیین نوبت و هماهنگی می توانید با شماره ۰۹۰۱۶۵۳۲۸۲۸ تماس حاصل فرمایید.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
Call Now Buttonدریافت وقت مشاوره