اکنون دیگر بزرگ شدهاید و تنها راهحل شما در مواجهه با افراد زورگو، صدا زدن معلم و گلایه و شکایت نیست. حالا شما اختیار زمان و معاشرتهای خود را دارید. لازم نیست زورگویی دیگران یا شرایط نامطلوبی را که برایتان بهوجود آمده است، تحمل کنید. در ادامه مطلب بخوانید.
۱. از آنها فاصله بگیرید
اکنون دیگر بزرگ شدهاید و تنها راهحل شما در مواجهه با افراد زورگو، صدا زدن معلم و گلایه و شکایت نیست. حالا شما اختیار زمان و معاشرتهای خود را دارید. لازم نیست قلدری و زورگویی دیگران یا شرایط نامطلوبی را که برایتان بهوجود آمده است، تحمل کنید.
شما درخت نیستید، میتوانید با اختیار و ارادهی خود، جایی را که دوست ندارید ترک کنید. میتوانید مسیر خود را از افراد اینچنینی جدا کنید. این روش برای کسانی که جرئت و توان کافی برای برخورد مستقیم با افراد زورگو را ندارند، مناسب است.
مثلا در محل کار، میزتان را از افراد زورگو جدا کنید یا در پروژههایی که آنها حضور دارند، مشارکت نکنید. این روش یک استراتژی پرهیز و دوری است. قطعا روشهای دیگری نیز وجود دارد اما با این استراتژی میتوانید خود را از قلدربازیها دور نگه دارید و آرامش داشته باشید.
۲. نقش قربانی را بازی نکنید
افراد زورگو همواره بهدنبال افراد ضعیف و آسیبپذیر میگردند تا با زورگویی بتوانند از آنها سوءاستفاده کنند. مثلا تمایل دارند بهسراغ کسانی بروند که دربارهی ظاهر خودشان اعتماد به نفس کافی ندارند و به نقاط ضعف آنها حمله میکنند. یا در مواردی نیز بهسراغ افراد شاخص میروند تا از این طریق برای خود اعتبار واعتماد به نفس فراهم کنند و در ضمن دیگران نیز حساب کار دستشان بیاید.
افراد زورگو بهدنبال قربانیهایی میگردند که آنها را با ناراحت شدن و آسیب دیدن به هدف میرسانند. اگر زخمزبانها یا آزارهای افراد زورگو بر شما اثری نداشته باشد، آنها به هدف خود نمیرسند و شما از جایگاه قربانی خارج میشوید. پس:
برای مواجهه با افرادی که شما را مورد تمسخر قرار میدهند باید راهکارهای برخورد با تمسخر دیگران را یاد بگیرید، خشم و عصبانیت خود را کنترل کنید و سریع عصبانی نشوید. آنها را همراهی و تظاهر کنید حرفی که زدهاند، برای شما کوچکترین اهمیتی نداشته است.اگر کسی با نیش و کنایه از شما تعریف کرد، اصلا به روی خودتان نیاورید و فقط تشکر کنید بهشیوهای که تیرش به هدف نخورد.اگر کسی به شما بیادبی و اهانت کرد، طوری رفتار کنید که گویی چیزی نشنیدهاید و او را نادیده بگیرید.اگر کسی مدام از اشتباهی که قبلا مرتکب شدهاید، صحبت میکند و سعی دارد روحیهتان را تخریب کند، بههیچعنوان واکنش نشان ندهید و به او بگویید که این موضوع دیگر برایتان کوچکترین اهمیتی ندارد.وقتی گاف یا سوتی میدهید، خونسردی خودتان را حفظ کنید و بهانه دست افراد قلدر و زورگو ندهید.
با این روشها میتوانید توطئههای افراد زورگو را خنثی کنید و قربانی نشوید. افراد زورگو فقط در پیِ این هستند که شما را عصبانی کنند و حرصتان را دربیاورند. این افراد هرقدر کلهشقتر و پرخاشگرتر باشند، کنترلشان سادهتر میشود. هرگاه متوجه شُدید شخصی قلدر و زورگوست، از او دوری کنید تا طعمهی چنین فردی نشوید. وقتی سرسختی بهخرج بدهید و در تلهی او اسیر نشوید، برنامه و همت شخص زورگو برای آزار و اذیت شما از دست میرود.
۳. گاهی در مقابل آنها بایستید
گاهیاوقات، واقعا لازم است در برابر افراد زورگو بایستید و با آنها مقابله کنید. منظور از مقابله، دعوای فیزیکی نیست، میتوانید با گفتارتان در برابر چنین افرادی مقاومت نشان بدهید. این دسته از افراد معمولا انتظار برخوردهای سرسختانه را ندارند. با آنها گفتوگو کنید و به آنها نشان بدهید که آنچه در قبال دیگران انجام میدهند، زورگویی است؛ زورگویی در حق کسانی که مرتکب اشتباهی نشدهاند. با این حرفها سعی کنید آنها را متوجه رفتار زشتشان کنید تا در جایگاهی قرار بگیرند که مجبور به دفاع از حرکات و رفتارهای خود بشوند. بیشتر افراد زورگو در مواجهه با این برخورد، جا میزنند و عقبنشینی میکنند. باید مطمئن بشوید که شیوهی صحبت کردنتان درست است.
برای مواجهه با افراد زورگو آمادگی لازم را کسب کنید. باید حرفهایتان را واضح بیان کنید. اگر از قبل بدانید چه باید بگویید، کارتان راحتتر میشود و در طول بحث دچار اضطراب نخواهید شد.به آنها حمله نکنید. سعی کنید مطمئن و آرام با افراد زورگو بحث کنید. اگر نتوانید محکم و مطمئن حرف بزنید، توپ به زمین شما میافتد و آنها دوباره قدرتمند میشوند. از احساسی شدن و تحت تأثیر قرار گرفتن نیز بپرهیزید.کلیگویی نکنید. نباید به این افراد بگویید که «دست از سرم بردار» یا «اینقدر زور نگو». شفاف صحبت کنید و دقیق بگویید چه چیزی شما را رنجانده است.
۴. از دیگران کمک بخواهید
باید اوضاع را بهخوبی بررسی کنید. بعضی وقتها لازم نیست که برای مقابله با افراد زورگو از کمک دیگران بهره ببرید. چون گاهی زورگویی و قلدری در چشم دیگران بیاهمیت و حتی خندهدار است. در این مواقع بهتر است تنها به میدان بحث بروید. اما در مواردی که آزار جدیتر است، مواجهه با زورگویی توان و اقدامات جدی میطلبد. در این موقعیتها غرور و خجالت را کنار بگذارید و از دیگران کمک بگیرید. بعضی از موارد زورگویی توأم با آسیبهای فیزیکی و خطرناک است. در این صورت باید با مراجع ذیربط هماهنگیهای لازم را انجام بدهید و مسئله را به شکل قانونی پیگیری کنید.
در محل کار نیز باید حواستان جمع باشد. تحملمحیط کار بی رحم و پُرخطر، مشکل و نوعی زورگویی است که باید با اطلاع به مراجع قانونی آن را پیگیری کنید. منابع انسانی در هر سازمان و شرکتی، سیاستها و اقداماتی برای مقابله با وضعیتهای اینچنینی طراحی میکنند.
اصلا از مطرح کردن مشکل خود با دیگران و کمک گرفتن از آنها خجالت نکشید و شرمسار نباشید. در ابتدا سعی کنید موضوع را خودتان حل کنید، ولی اگر نشد کمک بخواهید و با قدرت بیشتری به جنگ افراد زورگو بروید.
برای دریافت کمک از منابع انسانی یا سایر مراجع باید بهاندازهی کافی شواهد و مستندات ارائه کنید. مصادیق زورگویی را بهطور شفاف مشخص کنید و اگر شاهدی برای گفتههایتان نداشتید، سعی کنید دفعهی بعد که با فرد زورگو مواجه میشوید، افرادی را بهعنوان شاهد در کنار خود داشته باشید.
نیاز به مشاوره حضوری دارید ؟!
اگر نیاز به مشاوره حضوری دارید می توانید با شماره ۰۹۱۲۰۳۴۶۰۱۱ با پزشک و روانشناس متخصص ٬ دکتر حسین موسی زاده مستقیما تماس حاصل فرمایید و با نحوه مشاوره ایشان آشنا شوید ٬ در صورت تمایل به رزرو وقت ملاقات با منشی دفتر مورد نظر واقع در تهران و یا کرج با شماره ۰۹۰۱۶۵۳۲۸۲۸ تماس حاصل فرمایید .
نیاز به مشاوره در منزل دارید ؟!
اگر ترجیح می دهید که مشاوره در منزل شما صورت گیرد ٬ برای تعیین نوبت و هماهنگی می توانید با شماره ۰۹۱۲۰۳۴۶۰۱۱ تماس حاصل فرمایید .
نیاز به مشاوره تلفنی یا مشاوره تصویری دارید ؟!
اگر ترجیح می دهید مشاوره بصورت آنلاین و تلفنی یا تصویری از طریق برنامه هایی نظیر Whatsapp , IMO , Skype و .. صورت گیرد ٬ برای تعیین نوبت و هماهنگی می توانید با شماره ۰۹۳۵۸۹۰۸۸۱۹ تماس حاصل فرمایید