روانکاوی

نمی توانم این احساس را تحمل کنم

نمی توانم این احساس را تحمل کنم

اگر در طول ماه‌ها یا حتی سالها چندین تجربه اضطراب شدید داشته‌اید، طبیعی است که احساس سرخوردگی کنید و از مضطرب بودن ناراحت باشید. بیماران دچار اختلالات اضطرابی معمولا می‌گویند: من از این احساس متنفرم.

نمی توانم این احساس را تحمل کنم

برای رها شدن از چنگ آن حاضرم هر کاری بکنم. کاش دوباره احساس طبیعی پیدا می‌کردم. افراد به مرور زمان عقاید یا ایده هایی در مورد تجربه اضطراب پیدا می‌کنند. آنها معمولاً مضطرب بودن را به شکل فاجعه می بینند و دچار عدم تحمل خود اضطراب می‌شوند. خود تجربه اضطراب به تهدید یا خطری تبدیل می‌شود که شخص تلاش می‌کند به هر قیمتی از آن اجتناب کند.

موارد زیر برخی باورهای رایج مربوط به عدم تحمل اضطراب هستند:

• نمی توانم احساس اضطراب را تحمل کنم.
• اگر اضطراب را کنترل نکنم، به چیزی به مراتب بدتر منجر می شود سبب حمله قلبی، از دست دادن سلامت عقل، از دست دادن کامل کنترل و غیره می‌شود.
• اضطراب تا زمانی که آن را متوقف نکنم ادامه می‌یابد.
• اضطراب بدتر از درد جسمی نومیدی یا فقدان است.
• اضطراب مداوم می‌تواند به سلامتی شما آسیب برساند.
• اضطراب نشان آن است که دارم کنترلم را از دست می‌دهم.
• حفظ خونسردی و عدم بیقراری و سراسیمگی خیلی مهم است.

مطالعات متعدد نشان داده اند افراد دچار اختلالات اضطرابی دچار حساسیت به اضطراب می شوند که عبارتست از ترس ویژه از حساسیت جسمانی اضطراب. وقتی به طور مکرر دچار تجربه اضطراب می‌شوید، ممکن است ترس از تنیدگی، تپش قلب و تنگی نفس که در حین دوره های اضطراب تجربه می شوند بروز کند و به این باور برسید که علایم مزبور پیامدهای منفی و وخیمی دارند. بسیاری از افراد کم کم از انگیختگی فیزیولوژیک اضطراب وحشت زده می شوند و به شدت به سرعت تلاش می‌کنند به هر قیمتی از آن اجتناب کنند.

باورهای مربوط به اضطراب

مجموعه مهم دیگری از باورهای مربوط به اضطراب عدم تحمل ابهام نام دارند. این به معنای واکنش منفی نسبت به رویدادها و موقعیت‌های غیر قابل پیش بینی یا غیر قابل کنترل است. اکثر افراد دچار اضطراب شدید روال معمول و آشنا را ترجیح می دهند و غافلگیری را دوست ندارند. مشکل اینجاست که اکثر چیزهایی که آنها را اذیت می کنند مبهم هستند زیرا مربوط به آینده هستند. اضطراب در مورد سلامتی نمونه‌ شایع این حالت است. ما نمی توانیم مطمئن باشیم که در آینده بیمار نخواهیم شد، اما اختلالات اضطرابی می‌توانند سبب عدم تحمل این ابهام و عدم قطعیت شوند؛ افراد مبتلا به اختلالات اضطرابی می خواهند مطمئن شوند که به سرطان، حمله قلبی و نظایر آن دچار نخواهد شد. برای مثال علی ترس مداوم و مفرطی از سرطان داشت. علیرغم آزمایش های پزشکی متعدد و علیرغم اینکه پزشکان گفته بودند وضعیت سلامتی او عالی است، او همچنان هر وقت یک علامت جسمی غیرقابل توجیه پیدا می‌کرد سایت های پزشکی را را در اینترنت جستجو می‌کرد و هر مطلبی که در مورد شناسایی زودرس سرطان پیدا می‌کرد مطالعه می‌کرد. علی می خواست مطمئن شود که آیا دچار سرطان خواهد شد یا خیر.

نمی توانم این احساس را تحمل کنم

اضطراب او ناشی از عدم تحمل ابهام و این باور او بود که باید ابهام تا حد قطعیت مطلق کاهش یابد. آخرین مجموعه باورهای مرتبط با اضطراب نارضایتی از چیزهای جدید و ناآشنا است. افراد دچار اضطراب مکرر اغلب از موقعیت‌های جدید، غیرمنتظره یا ناآشنا متنفرند. تازگی نوعی تهدید محسوب می‌شود، این افراد معتقدند در موقعیت‌های ناآشنا اضطرابشان تشدید می‌شود و همچنین بر این باورند که نمی‌توانند با موقعیت های جدید مقابله کنند. آنها تلاش می‌کنند در موقعیت آشنا باقی بمانند زیرا معتقدند چنین موقعیتی قابل کنترل تر و قابل پیش بینی تر است. برای فرد مضطرب قرار گرفتن در موقعیت های غیر قابل پیش بینی و غیرقابل کنترل بسیار دشوار است. سینا جمعیت هراسی داشت. او اغلب هنگام برخورد با دیگران در سر کار دچار اضطراب شدید می‌شد؛ اما در رابطه با افراد آشنا یا در موقعیت های کاملا آشنا و معمول اجتماعی کمتر مضطرب می‌شد.

موقعیت های بین فردی نا آشنا شامل افرادی که نمی شناخت برایش بسیار دشوار و اضطراب زا بود. در نتیجه سینا سعی می کرد پیش بینی کند موقعیت پیش رو آشناست یا خیر. او از موقعیت های اجتماعی جدیدی که ممکن بود به طور غیرمنتظره کانون توجه دیگران قرار گیرد اجتناب می کرد. این اقدامات او برای اجتناب از موقعیت های اجتماعی جدید یا ناآشنا مشکلات زیادی را در زندگیش ایجاد کرد. اجتناب اضطرابش را کاهش می‌داد اما هزینه‌ زیادی برای او در پی داشت. او همواره در مورد مواجهه غیرمنتظره با یک موقعیت اجتماعی جدید نگران بود و اغلب از گردهمایی های مهم شغلی پرهیز می‌کرد چون می ترسید از او بخواهند نظری ابراز کند. او عملاً از ترفیع مرحوم شده بود چون نمی‌توانست از پس بسیاری از تعاملات اجتماعی غیر منتظره در محل کار برآید.

نیاز به مشاوره حضوری دارید ؟!

اگر نیاز به مشاوره حضوری دارید می توانید با شماره ۰۹۰۱۶۵۳۲۸۲۸ با پزشک و روانشناس متخصص ٬ دکتر حسین موسی زاده  مستقیما تماس حاصل فرمایید و با نحوه مشاوره ایشان آشنا شوید ٬ در صورت تمایل به رزرو وقت ملاقات با منشی دفتر مورد نظر واقع در تهران و یا کرج با شماره ۰۹۰۱۶۵۳۲۸۲۸ تماس حاصل فرمایید 

نیاز به مشاوره در منزل دارید ؟!

اگر ترجیح می دهید که  مشاوره در منزل شما صورت گیرد ٬ برای تعیین نوبت و هماهنگی می توانید با شماره ۰۹۰۱۶۵۳۲۸۲۸ تماس حاصل فرمایید

نیاز به مشاوره تلفنی یا مشاوره تصویری دارید ؟! 

 اگر ترجیح می دهید مشاوره بصورت آنلاین و تلفنی یا تصویری از طریق برنامه هایی نظیر Whatsapp IMO Skype و .. صورت گیرد ٬ برای تعیین نوبت و هماهنگی می توانید با شماره ۰۹۰۱۶۵۳۲۸۲۸ تماس حاصل فرمایید.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
Call Now Buttonدریافت وقت مشاوره