روانکاوی

هذیانهای مقاوم

هذیانهای مقاوم

وقتی که اعتقاد بیمار به هذیانها در حد خفیف یا متوسط می باشد، ما ممکن است راهبردهای استدلالی که پیش از این توصیف شده اند در تغییر هذیانها به سمت و سویی بیشتر منطقی کمک‌کننده باشند.

اگرچه این فرآیند برای بسیاری از بیمارانی که اعتقاد راسخی به هذیان ها دارند، امکان درک بیشتر و همکاری بهتر را فراهم می‌سازد، اما تاثیر مستقیم و مشهود آن بر روی باورها ناچیز است برای مثال، بنا به سنجش به عمل آمده با یک معیار درجه بندی و یا آنچه که برای درمانگر، پرسنل بیمارستانی و یا خانواده ساده است. هر چند ممکن است درمانگران مشتاق در این مرحله دلسرد شوند،با این وجود بهبود درک و همکاری به خودی خود هدفی بسیار مهم است.

هذیانهای مقاوم

درمان رفتاری

درمان رفتاری – شناختی فرآیندی است که هدف آن عمدتاً ارتقاء بهزیستی بیماران می باشد. تغییر شناختی برای مثال، کاهش هذیانها، بهبود بصیرت، ممکن است بخشی از این ارتقاء بهزیستی باشد لیکن شرط ضروری درمان نیست. اولین نشانه پیشرفت اغلب آن است که بیمار رفتار بیمار به تدریج به سوی سبک زندگی فعال تر و اجتماعی‌تر تغییر می‌یابد.

تشخیص به بن بست رسیدن در طی کار بر روی هذیانها بسیار حائز اهمیت است و تلاش بیشتر در جهت زیر سوال بردن مستقیم این عقاید احتمالاً نفعی در بر ندارد. به همان نسبت مهم است که پیش از موقع به چنین بحث‌هایی خاتمه داده نشود. با این وجود، هنگامی که احساس درجازدن به وجود می‌آید، ممکن است دیگر استدلال و بازسازی شناختی کمک کننده نباشند. در این مرحله، تصمیم گیری برای پذیرش اختلاف نظر با بیمار درباره عقایدش می تواند باشد. اگر این فرایند با مشارکت بیمار اجرا شده و با حس خالصانه تلاش برای درک این عقاید همراه باشد بیماران اغلب نقطه نظر درمانگر را به آسانی خواهند پذیرفت و به سراغ سایر موضوعات رفتن را ممکن می‌سازند. سپس، زمان عقب‌نشینی، بازنگری جمع بندی، و شناسایی موضوعات و نگرانی‌های اصلی باقیمانده فرا می رسد. پس از بحث درباره عقاید هذیانی و معنای آنها با بیمار ممکن است اینک فرصتی برای آغاز تمرکز بر تنش های چشمگیر و سایر مشکلات زندگی بیمار وجود داشته باشد.

هذیانهای مقاوم

این نگرانی ها اغلب درهمان ارزیابی اولیه معلوم شده اند برای مثال، تنهایی یا عزت نفس پایین، و هذیانها از برخی جهاد نقش مهم مسیر برگردان آنها را ایفا کرده اند. چنانچه بیمار هم اکنون به نحو موثری در ارتباط مطلوب درمانی درگیر شده می توان با استفاده از رفتار درمانی شناختی این مشکلات را حل و فصل نمود.

نیاز به مشاوره حضوری دارید ؟!

اگر نیاز به مشاوره حضوری دارید می توانید با شماره ۰۹۱۲۰۳۴۶۰۱۱ با پزشک و روانشناس متخصص ٬ دکتر حسین موسی زاده  مستقیما تماس حاصل فرمایید و با نحوه مشاوره ایشان آشنا شوید ٬ در صورت تمایل به رزرو وقت ملاقات با منشی دفتر مورد نظر واقع در تهران و یا کرج با شماره ۰۹۰۱۶۵۳۲۸۲۸ تماس حاصل فرمایید 

نیاز به مشاوره در منزل دارید ؟!

اگر ترجیح می دهید که  مشاوره در منزل شما صورت گیرد ٬ برای تعیین نوبت و هماهنگی می توانید با شماره ۰۹۱۲۰۳۴۶۰۱۱ تماس حاصل فرمایید

نیاز به مشاوره تلفنی یا مشاوره تصویری دارید ؟! 

 اگر ترجیح می دهید مشاوره بصورت آنلاین و تلفنی یا تصویری از طریق برنامه هایی نظیر Whatsapp IMO Skype و .. صورت گیرد ٬ برای تعیین نوبت و هماهنگی می توانید با شماره ۰۹۳۵۸۹۰۸۸۱۹ تماس حاصل فرمایید.

 

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
Call Now Buttonدریافت وقت مشاوره