وفور رفتار منفی و کمبود رفتار مثبت میان همسران
رفتار منفی و کمبود رفتار مثبت میان همسران
تعاملات مشکل آفرین در زوج های مشکل دار تنها محدود به منفی و غیر موثر بودن مهارت های ارتباطی و حل مشکل نمی باشد.طرفین یک رابطه نزدیک معمولا در برابر یکدیگر از رفتارهای غیر کلامی مختلف استفاده می کنند.
مثل اعمال منفی و مثبتی که ابرازی هستند( یعنی انجام وظیفه ای برای رسیدن به هدفی٬ مانند اتمام کارهای منزل) یا اعمالی که به قصد تاثیر بر احساسات طرف مقابل انجام می شوند (مانند هدیه دادن).
اگرچه این اعمال حاوی پیام های ضمنی می باشند ولی افکار و احساسات را به وضوح و روشنی بیان نمی کنند.
پژوهش ها نشان می دهند که طرفین یک رابطه مشکل دار٬ در مقایسه با طرفین یک رابطه خوب اعمال منفی بیشتر و اعمال مثبت کمتری از خود به نمایش می گذارند .
به علاوه ممکن است زوج های مشکل دار رفتارهای منفی را مقابله به مثل کنند که این خود به افزایش تعارض و مشکل منجر می گردد. بنابراین یک قضیه بنیادی در زوج درمانی شناختی رفتاری این است که تکرار رفتار منفی باید کاهش یابد و رفتار مثبت بیشتر تکرار شود.
این عمل به ویژه از آن جهت مهم است که رفتارهای منفی بیش از رفتارهای مثبت بر تجربه رضایتمندی از رابطه تاثیر می گذارد. درمانگران هم به رفتارهای منفی بیشتر توجه کرده اند. با وجود این٬ درمان شوندگان علیرغم اینکه ممکن است بدون چنین رفتارهایی دچار مشکل و نگرانی شوند٬ همچنان خواستار یک رابطه مفید هستند.
محققان و نظریه پردازان زوج ها٬ تاکنون بیشتر بر اعمال مثبت و منفی سطح خرد تمرکز کرده اند٬ ولی به نظر اپشتاین و باکوم در بسیاری موارد٬ رضایت فرد از رابطه٬ بیشتر بر الگوهای رفتاری سطح کلان بنا شده است.
برخی الگوهای اصلی سطح کلان شامل موارد زیر است: مرزهای بین یک زوج و بین آنها و اطراف(به عنوان مثال٬ میزان اشتراک ارتباطات٬ فعالیت ها و زمان)٬ توزیع قدرت و کنترل (مثلا اینکه طرفین چگونه سعی میکنند یکدیگر را تحت تاثیر قرار دهند و تصمیم ها چگونه گرفته می شود) و میزانی از وقت و انرژی که هر یک از همسران به رابطه اختصاص می دهد.
همان طور که قبلا اشاره شد٬ رابطه معمول افراد از نظر این ابعاد به رضایتمندی از رابطه و ارتباط بستگی دارد. متون و مقالات اشاره دارند که این الگوهای رفتاری٬ جنبه های اصلی تعاملات سازگار می باشند. همچنین اپشتاین و باکوم(2002) دسته ای از الگوهای تعاملی منفی را توصیف کرده اند که معمولا مانع تحقق نیازهای طرفین در رابطه می شود.
این الگوها شامل حمله به یکدیگر (مقابله به مثل)٬ تقاضا/کناره گیری (یکی ادامه می دهد و دیگری کناره گیری می کند) و اجتناب و کناره گیری هر دو طرف می باشد. اپشتاین و باکوم اظهار می دارند که درمانگران اغلب باید به درمان شوندگان کمک کنند تا این الگوها را کاهش دهند و بتوانند برای حل مشکلات ارتباطی شان به یکدیگر کمک کنند.
اگر در این خصوص نیاز به مشاوره حضوری دارید می توانید جهت تعیین وقت ملاقات با منشی دفتر مورد نظر واقع در تهران و یا کرج و یا با شماره ۰۹۰۱۶۵۳۲۸۲۸ تماس حاصل فرمایید .
نیاز به ویزیت یا مشاوره در منزل دارید؟
اگر ترجیح می دهید که مشاوره در منزل شما صورت گیرد ٬ برای تعیین نوبت و هماهنگی می توانید با شماره ۰۹۰۱۶۵۳۲۸۲۸ تماس حاصل فرمایید .
نیاز به مشاوره تلفنی یا مشاوره تصویری دارید ؟!
اگر ترجیح می دهید مشاوره بصورت آنلاین و تلفنی یا تصویری از طریق برنامه هایی نظیر Whatsapp , IMO , Skype و .. صورت گیرد ٬ برای تعیین نوبت و هماهنگی می توانید با شماره ۰۹۳۵۸۹۰۸۸۱۹ تماس حاصل فرمایید.