روانکاوی

ویژگی های سیستم آمیگدال

ویژگی های سیستم آمیگدال

طبق نظریه لدو، سیستم آمیگدال، ویژگی‌هایی دارد که آن را از سیستم هیپوکامپ و قشر عالی مغز متمایز می‌کند:

• سیستم آمیگدال، ناهشیار است. واکنش های هیجانی می توانند بدون ثبت هشیارانه محرک اتفاق بیفتند. زاینس سالها قبل مدعی بود هیجانها می توانند بدون شناخت واره ها بوجود بیایند.

• سیستم آمیگدال، سریع‌تر عمل می‌کند. علایم خطر از طریق تالاموس، هم به آمیگدال می‌روند و هم به قشر مغز. این علایم با سرعت بیشتری به آمیگدال می‌رسند. زمانی که آمیگدال، پاسخدهی علامت خطر را آغاز می کند، قشر مغز هنوز مشغول شناسایی خطر است. زاینس نیز معتقد بود که هیجان ها می توانند قبل از شناختواره ها بوجود بیایند.

ویژگی های سیستم آمیگدال

• سیستم آمیگدال، خودکار است. زمانی که سیستم آمیگدال مشغول ارزیابی خطر است، هیجان ها و پاسخ های بدنی به صورت خودکار رخ می‌دهند. سیستم درگیر در پردازش شناختی با پاسخ های خودکار ارتباط زیادی ندارد. ویژگی متمایز پردازش شناختی، انعطاف پذیری در پاسخ دهی است. زمانی که شناخت داریم، حق انتخاب نیز داریم.

• خاطرات هیجانی در سیستم آمیگدال، پردوام ماندگارند. لدو می نویسد: خاطرات ناهشیار مربوط به ترس که از طریق آمیگدال ثبت می شوند، دائماً در مغز شعله ور می‌گردند. آنها احتمالاً در تمام طول زندگی با ما هستند. فراموش نکردن محرک های ترسناک، ارزش بقایی دارد. خاطرات نسبت به خاموشی مقاومند. حتی خاطراتی که بنظر می‌رسد خاموش شده‌اند، اغلب تحت شرایط فشارزا به طور خود انگیخته دوباره سر و کله آنها پیدا می‌شود. خاموشی می‌تواند مانع بیان پاسخ های شرطی شده ترس شود، ولی خاطرات زیر بنایی پاسخها را نمی‌تواند از بین ببرد. خاموشی… تنها با کنترل قشر مغز بر پاسخ‌های آمیگدال امکان‌پذیر است، نه از بین بردن خاطرات آمیگدال.

ویژگی های سیستم آمیگدال

• سیستم آمیگدال از تفاوت‌ها شناخت دقیقی ندارد. سیستم آمیگدال به محض روبرو شدن با محرکهای آسیب زا، در برانگیختن پاسخ های شرطی شده ترس دچار سوگیری می‌شود. زمانی که یک خاطره هیجانی در آمیگدال ذخیره می‌شود، کوچک‌ترین مواجهه با محلرکهایی که در طی حادثه آسیب زا وجود داشته اند، باعث بروز واکنش ترس می شوند. سیستم آمیگدال، تصویری خام و ابتدایی از جهان فراهم می کند، در حالیکه قش مغز، بازنمایی دقیق و جزئی تر از جهان ایجاد می نماید. در واقع، قشر مغز مسئوول فرو نشانی پاسخ های هیجانی است که این کار با کمک ارزیابی‌های شناختی صورت می‌گیرد. آمیگدال پاسخها را در ما برمی‌انگیزد، اما آنها را بازداری نمی کند.

• سیستم آمیگدال از نظر تکاملی، مقدم بر قشر مغز است. وقتی که فرد با یک واقعه تهدید کننده روبه رو می شود، آمیگدال، پاسخ ترس را برمی‌انگیزد. اگرچه این پاسخ در طول هزاران سال دستخوش تغییرات بسیاری شده است، ولی با پاسخ حیوانات و حتی سایر موجودات رده‌های پایین‌تر نردبان تکاملی، مشترک است. هیپوکامپ، بخشی از قسمت های قدیمی تر مغز از نظر تکاملی به شمار می‌رود
که به قشر عالی مغز متصل است. قشر عالی مغز در برگیرنده بخش‌هایی است که در طول تکامل انسان، رشد یافته است.

نیاز به مشاوره حضوری دارید ؟!

اگر نیاز به مشاوره حضوری دارید می توانید با شماره ۰۹۰۱۶۵۳۲۸۲۸ با پزشک و روانشناس متخصص ٬ دکتر حسین موسی زاده  مستقیما تماس حاصل فرمایید و با نحوه مشاوره ایشان آشنا شوید ٬ در صورت تمایل به رزرو وقت ملاقات با منشی دفتر مورد نظر واقع در تهران و یا کرج با شماره ۰۹۰۱۶۵۳۲۸۲۸ تماس حاصل فرمایید 

نیاز به مشاوره در منزل دارید ؟!

اگر ترجیح می دهید که  مشاوره در منزل شما صورت گیرد ٬ برای تعیین نوبت و هماهنگی می توانید با شماره ۰۹۰۱۶۵۳۲۸۲۸ تماس حاصل فرمایید

نیاز به مشاوره تلفنی یا مشاوره تصویری دارید ؟! 

 اگر ترجیح می دهید مشاوره بصورت آنلاین و تلفنی یا تصویری از طریق برنامه هایی نظیر Whatsapp IMO Skype و .. صورت گیرد ٬ برای تعیین نوبت و هماهنگی می توانید با شماره ۰۹۰۱۶۵۳۲۸۲۸ تماس حاصل فرمایید.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
Call Now Buttonدریافت وقت مشاوره