چگونه با بی قراری کودک کنار بیایید
شما برنامه شبانه را اجرا کرده اید و کودک به رختخواب فرستاده شده است، ولی او آنجا نمی ماند و در عرض ۱۰ دقیقه به اتاق برمیگردد و از شما نوشابه میخواهد. در این گونه موارد، روش های زیر را بکار بگیرید. بعضی کودکان با روشهای ساده به خواب میروند و در مورد بعضی دیگر باید تمام روش های زیر را به کار گیرید تا در رختخواب بمانند.
• مجدداً کودک را به رختخواب بفرستید و تایمر آشپزخانه را روی یک دقیقه تنظیم کنید. به او بگویید که قبل از اینکه زنگ به صدا درآید، شما به اتاق او برمیگردید. در رختخواب ماندن او را بر حسب زمانی که در رختخواب می ماند پاداش دهید. این پاداش می تواند نوازش یا چیز دیگری نظیر شکلات صبحانه باشد. در صورت لزوم تایمر را دوباره تنظیم کنیدز سپس در اتاق بنشینید و مطالعه کنید تا کودک به خواب برود.
• به کودک یاد دهید که چگونه به خواب برود. بعضی از کودکان نمی دانند که چطور آرام بگیرند تا بتوانند بخوابند.
• به او یک جعبه شبانگاهی بدهید و هر چیزی را که فکر می کنید لازم است را بگذارید : یک لیوان آب، چراغ قوه و اسباب بازی مورد علاقه کودک و یک رادیو یا ضبط که کودک بتواند قبل از خواب به آن گوش دهد.
• کودکانی که هنوز در گهواره هستند ولی به سنی رسیده اند که بتوانند حرف بزنند، معمولا نیازمند برخورد قاطع شما هستند. فرض کنیم که وسایل خواب کودک خود را فراهم کرده اید و برای چهارمین بار او را بوسیده اید و به او شب بخیر گفته اید. در حالی که اتاق را ترک می کنید، به او بگویید : شب بخیر، من به اتاق خودم میرم، شب بخیر! در این حال، در را ببندید و مجدداً به اتاق برنگردید. مهم نیست که چقدر جیغ می زند. این کار را برای ۲۰ دقیقه ادامه دهید. اتاق برنگردید مگر اینکه دلیل داشته باشید که کودک واقعا مشکلی پیدا کرده است. اگر بعد از ۲۰ دقیقه کودک هنوز گریه میکند، به اتاق او برگردید و به او بگویید که باید همین الان به خواب رود. در صورت لزوم این روش را هر شب تکرار کنید تا این که کودک دریابد شگردهای او دیگر کاری از پیش نمی برند. احتیاط : اگر کودک گریه کردن را متوقف کرد تا هنگامی که مطمئن نشده اید که کودک خوابیده است، به اتاق برنگردید. در غیر این صورت، باید یک بار دیگر با کودک در اتاق بمانید.
• از یک جدول استفاده کنید. جدول شبانگاهی معمولاً برای کودکان حدود سه سال مفید است. آنها امتیاز می آورند و با جمع این امتیازها و کسب امتیاز مشخصی جایزهای را خواهند برد. در ابتدا برای ۵ دقیقه در بستر ماندن به کودک نمره بدهید و سپس زمانی را که باید کودک برای گرفتن نمره مشخصی در رختخواب بماند، بلند تر کنید.
• با کودک بحث نکنید و درگیر نشوید. اگر کودک شما عادت کرده است که کار خودش را بکند، شما احتمالا مجبور خواهید بود که از او تبعیت کنید. منتهی کودک باید عواقب منفی کار خودش را ببیند : روز بعد می توانید او را از یک مزیت خاص محروم کنید یا اینکه شب بعد او را زودتر به رختخواب بفرستید.
نیاز به مشاوره حضوری دارید ؟!
اگر نیاز به مشاوره حضوری دارید می توانید با شماره ۰۹۱۲۰۳۴۶۰۱۱ با پزشک و روانشناس متخصص ٬ دکتر حسین موسی زاده مستقیما تماس حاصل فرمایید و با نحوه مشاوره ایشان آشنا شوید ٬ در صورت تمایل به رزرو وقت ملاقات با منشی دفتر مورد نظر واقع در تهران و یا کرج با شماره ۰۹۰۱۶۵۳۲۸۲۸ تماس حاصل فرمایید
نیاز به مشاوره در منزل دارید ؟!
اگر ترجیح می دهید که مشاوره در منزل شما صورت گیرد ٬ برای تعیین نوبت و هماهنگی می توانید با شماره ۰۹۱۲۰۳۴۶۰۱۱ تماس حاصل فرمایید
نیاز به مشاوره تلفنی یا مشاوره تصویری دارید ؟!
اگر ترجیح می دهید مشاوره بصورت آنلاین و تلفنی یا تصویری از طریق برنامه هایی نظیر Whatsapp , IMO , Skype و .. صورت گیرد ٬ برای تعیین نوبت و هماهنگی می توانید با شماره ۲۲۶۳۴۵۵۸-۰۲۱ تماس حاصل فرمایید.