چگونه کودک خود را تحسین کنیم
برای دریافت پاسخ های بهتر˓ نوع تحسین را با سن و اخلاق کودک متناسب کنید.
برای نمونه در آغوش گرفتن˓ بوسیدن و دیگر نشانه های عملی محبت همراه با کلمات مهرآمیز˓برای کودکان خردسال موثرند.
اما در مورد کودکان بزرگتر بهتر آن است که از پیام های سری استفاده کنیم.زیرا این کودکان بیشتر دوست دارند به طور خصوصی تشویق شوند. برای نمونه˓ با یک چشمک یا اشاره دست نشان دهید که به عمل خوبش توجه کرده اید بعدا می توانید در مورد رفتار پسندیده اش˓با یکدیگر صحبت کنید.
کودکان بزرگتر
بیشتر کودکان بزرگتر یک لحن آمیخته با شوخی را به تعریف و تمجید مستقیم ترجیح می دهند. گفتن این جمله که «عجب مستخدم با سلیقه ای اینجا بوده است ᵎ» پاسخ بهتری را در یک کودک دوازده ساله برمی انگیزد تا این جمله که«واقعا رختخوابت را خیلی خوب مرتب کرده ای»
به نظر ما باید در مورد واکنش های فرزندتان نسبت به تحسین˓ قضاوت کنید تا ببینید به هدف زده اید یا خیر. اگر کودک تعریف های شما را نادیده می گیرد˓ ولی بعدا آن رفتار خوب را تکرار می کند˓ در می یابید که ستایش موثر بوده است.
توجه
توجه: به خاطر داشته باشید که جملات تکراری خسته کننده می شوند. عبارات مشابهی که پشت سرهم استفاده می شوند˓ تاثیر خود را از دست می دهند˓ خلاق باشید.گاهی بهتر است یک یادداشت زیر بالش یا در کیف فرزندتان بگذارید و در آن از یک رفتار ناپسندش به طور خاص شکایت کنید. یا اجازه دهید در حالی که با عصبانیت در مورد اعمال نادرستش با یک دوست صحبت می کنید˓ به طور تصادفی حرف های شما را بشنود.
تقویت اثرات تحسین
برای تقویت اثرات تحسین می توانید یک جایزه را نیزبا آن همراه کنید. به کودک بگویید که از کدام کارش خوشحال شده اید و به او وعده یک هدیه کوچک بدهید˓ ولی هدیه دادن را برای زمانهای خاص بگذارید تا همیشه منتظر آن نباشد.
تحسین را با علاقه بی قید و شرط بیامیزید در مواردی که کودک فقط هنگام تحسین شدن مورد توجه والدینش قرار می گیرد˓ به تدریج نسبت به آن احساس نیاز می کند. برخی از والدین نگران آنند که مبادا کودکانشان فقط هنگامی که مورد توجه قرار می گیرند و تشویق می شوند˓ خوب رفتار کنند.
برای رفع این مشکل بهترین کار این است که پس از جا افتادن یک رفتار جدید رفته رفته از میزان تعریف و تمجید بکاهیم و آن را به طور موردی انجام دهیم. زیرا هر وقت کودک عملی شایسته انجام می دهد˓ والدینش برای تشویق کردن او حضور ندارند. مواقعی که به طور اختصاصی و با دید مثبت روی رفتار فرزندتان نظر می دهید˓ به کودک خود کمک می کنید تا یک دید مثبت نسبت به خود به دست آورد و مراقب اعمالش باشد
در همین موقع به کودک نشان دهید که حتی وقتی در حال بررسی رفتارش نیستید نیز به او ارزش می دهید و بدون هر گونه قید و شرطی دوستش دارید.
- بغلش کنید
- به او توجه کنید
- به حرفهایش گوش دهید
- برایش ارزش قائل شوید
- به او اطمینان بدهید که لازم نیست برای به دست آوردن علاقه شما نگران باشد چون در هر حال و همیشه از آن برخوردار است.
حتما بخوانید
با کودکان پرخاشگر چگونه رفتار کنیم؟
نیاز به مشاوره حضوری دارید ؟
اگر نیاز به مشاوره حضوری دارید می توانید با شماره ۰۹۱۲۰۳۴۶۰۱۱ با پزشک و روانشناس متخصص ٬ دکتر حسین موسی زاده مستقیما تماس حاصل فرمایید و با نحوه مشاوره ایشان آشنا شوید ٬ در صورت تمایل به رزرو وقت ملاقات با منشی دفتر مورد نظر واقع در تهران و یا کرج با شماره ۰۹۰۱۶۵۳۲۸۲۸ تماس حاصل فرمایید .
نیاز به مشاوره در منزل دارید ؟!
اگر ترجیح می دهید که مشاوره در منزل شما صورت گیرد ٬ برای تعیین نوبت و هماهنگی می توانید با شماره ۰۹۱۲۰۳۴۶۰۱۱ تماس حاصل فرمایید .
نیاز به مشاوره تلفنی یا مشاوره تصویری دارید ؟!
اگر ترجیح می دهید مشاوره بصورت آنلاین و تلفنی یا تصویری از طریق برنامه هایی نظیر Whatsapp , IMO , Skype و .. صورت گیرد ٬ برای تعیین نوبت و هماهنگی می توانید با شماره ۰۹۳۵۸۹۰۸۸۱۹ تماس حاصل فرمایید