روانکاوی

حملات وحشتزدگی: سونامی اضطراب

حملات وحشتزدگی: سونامی اضطراب

اگر می خواهید از مداخلات اختصاصی کاهش وحشتزدگی سود ببرید، باید مطمئن شوید آنچه قرار است به آن بپردازید وحشتزدگی است. اگر یک حمله وحشتزدگی را تجربه کرده باشید احتمالا هیچگاه آن را فراموش نمی کنید. شاید وقتی به طور غیر منتظره موجی از اضطراب شدید شما را فرا گرفت فقط کمی عصبی یا حتی کاملاً آرام بودید.

حملات وحشتزدگی

داشتن حمله وحشتزدگی خود به خودی شبیه آن است که سونامی اضطراب شما را در خود غرق کند. حمله وحشتزدگی طبق تعریف عبارتست از:

دوره مشخصی از ترس و ناراحتی شدید که ناگهانی بروز می‌کند. ظرف مدت کوتاهی به اوج می رسد و با شماری از حس های جسمانی و افکار ترسناک همراه است. معمولاً حملات وحشتزدگی بین ۵ تا ۲۰ دقیقه طول می‌کشد. طبق نظام طبقه‌بندی DSM-IV-TR حمله وحشتزدگی تمام عیار دوره مشخصی از ترس یا ناراحتی شدید است که به سرعت به اوج می رسد حداکثر ظرف ۱۰ دقیقه و شامل دست‌کم چهار مورد از علائم زیر است:

  •  تپش یا کوبش قلب، افزایش سرعت ضربان قلب
  •  تعریق
  • لرزه یا رعشه
  •  احساس کوتاه شدن تنفس یا تنگی نفس
  •  احساس خفگی
  •  درد یا ناراحتی در قفسه سینه
  •  تهوع یا ناراحتی شکمی
  •  احساس سرگیجه، بی تعادلی، گیجی و منگی یا از حال رفتن
  •  مسخ واقعیت (احساس غیر واقعی بودن اطراف) یا مسخ شخصیت (احساس جدایی از خود)
  •  ترس از دست دادن کنترل یا دیوانه شدن
  •  پارستزی (احساس کرختگی یا مورمور)
  • گر گرفتگی یا احساس سرما

آیا این علائم برایتان آشنا هستند؟ اگر شما دست کم ۲ حمله وحشتزدگی غیرمنتظره همراه این علایم داشته اید ممکن است واجد شرایط تشخیص اختلال وحشتزدگی باشید. اما حملات وحشتزدگی ممکن است در انواعی از سایر اختلالات اضطرابی نیز بروز کند، بنابراین ابتلا به حمله وحشتزدگی یا انگیزه برای پرداختن به آن مستلزم دریافت تشخیص اختصاصی اختلال وحشتزدگی نیست.

حملات وحشتزدگی

چهار ویژگی مهم وحشتزدگی

وحشتزدگی ۴ ویژگی دارد که باید آن را بشناسید زیرا هر یک از آنها در مداخلات مربوط به کاهش حملات وحشتزدگی و اختلال وحشتزدگی نقش مهمی ایفا می‌کنند.

موقعیت های بخصوص آغازگر وحشتزدگی هستند

اینکه اگرچه برای تشخیص اختلال وحشتزدگی باید دست کم دو حمله وحشتزدگی به صورت غیرمنتظره بروز کرده باشد، اما اکثر افراد دچار حملات وحشتزدگی کاملاً آگاهند که وحشتزدگی معمولاً بر اثر موقعیت های بخصوصی نظیر حضور در مکان های عمومی، موقعیت‌های اجتماعی، تنها ماندن، انجام کاری در حضور مخاطبین و نظایر آن بروز می کند. در واقع فرد مبتلا به حملات وحشتزدگی به سرعت می آموزد کدام موقعیت ها ممکن است آغازگر حمله وحشتزدگی باشند و در نتیجه از اینگونه موقعیتها اجتناب می‌کند.
لوسی به زودی متوجه شد موقعیت‌های ناآشنا اضطرابش را تشدید می‌کند و خطر بروز حمله وحشتزدگی را افزایش می‌دهد به همین دلیل بیش از پیش خود را محدود به منزل و محل کار نمود.

وحشتزدگی سبب اشتغال خاطر با علایم جسمانی می‌شود افرادی که از وحشتزدگی رنج می برند نه تنها می آموزند از موقعیت‌هایی که می‌ترسند حمله وحشتزدگی را در آنها شروع کند اجتناب کنند بلکه از حسهای جسمانی وحشتزدگی آنقدر می‌ترسند که پیوسته توجهشان معطوف به حالت جسمانی خود است و در تمام طول روز بدنشان را از نظر احساسات جسمانی غیرقابل توضیح وارسی می کنند. لوسی به دلیل ترس از حمله قلبی با درد، احساس سفتی و فشار در قفسه سینه اش اشتغال خاطر پیدا کرد. او حتی به صورت دوره‌ای نبضش را می گرفت تا مطمئن شود تپش قلب ندارد. گویی همه اعتمادش را به دستگاه قلب و عروقش از دست داده بود و می ترسید قلبش خطا کند و ضربان نامنظم پیدا کند.

نیاز به مشاوره حضوری دارید ؟!

اگر نیاز به مشاوره حضوری دارید می توانید با شماره ۰۹۱۲۰۳۴۶۰۱۱ با پزشک و روانشناس متخصص ٬ دکتر حسین موسی زاده  مستقیما تماس حاصل فرمایید و با نحوه مشاوره ایشان آشنا شوید ٬ در صورت تمایل به رزرو وقت ملاقات با منشی دفتر مورد نظر واقع در تهران و یا کرج با شماره ۰۹۰۱۶۵۳۲۸۲۸ تماس حاصل فرمایید 

نیاز به مشاوره در منزل دارید ؟!

اگر ترجیح می دهید که  مشاوره در منزل شما صورت گیرد ٬ برای تعیین نوبت و هماهنگی می توانید با شماره ۰۹۱۲۰۳۴۶۰۱۱ تماس حاصل فرمایید

نیاز به مشاوره تلفنی یا مشاوره تصویری دارید ؟! 

 اگر ترجیح می دهید مشاوره بصورت آنلاین و تلفنی یا تصویری از طریق برنامه هایی نظیر Whatsapp IMO Skype و .. صورت گیرد ٬ برای تعیین نوبت و هماهنگی می توانید با شماره ۰۹۳۵۸۹۰۸۸۱۹ تماس حاصل فرمایید.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
Call Now Buttonدریافت وقت مشاوره